Kerstkaart 2015

Fijne Feestdagen en een heel Gelukkig en vruchtbaar 2015!

Dit begroeide eilandje kun je op Levensland vinden rechts van het hoofdpad. Het eilandje heeft de vorm van een hartje. 

Toen wij in het voorjaar van 2012 begonnen, was er geen humuslaag, de grond zag er kaal en zanderig uit. Er waren nauwelijks wormen en ook van ander bodemleven was weinig te zien. Dat kun je ook zien op de foto’s van toen (op deze website).

We hebben toen direct veel verschillende groenbemesters gezaaid en we hebben de grond ook veel rust gegeven om zichzelf te herstellen. En nu, ruim twee en een half jaar later, is er een behoorlijke humuslaag met wormen en veel meer bodemleven. Het is een vruchtbare grond geworden waarin zaadjes graag ontkiemen.

We zien veel muizenholletjes en hoorden van de jagers dat er 10 fazanten, 5 hazen en 1 vos gespot waren op ons Levensland. En dan hadden ze het nog niet over de vele reetjes, reigers, eenden en roofvogels die we ook regelmatig zien of sporen van zien. Je hoort ook heel veel kleine vogeltjes als je over het land loopt. Rond de poel zijn al vele kikkertjes, salemanders en libellen waargenomen.

Levensland leeft! 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>